EMMA
SWENNINGER

Biografi

Jag är en nyfiken människa, alltid på jakt efter nya möten och erfarenheter. Därför valde jag att som 20-åring utbilda mig till skådespelare i Danmark. Jag fick mitt diplom från den Lecoq – baserade utbildningen på The Commedia School i Köpenhamn i maj 1998.

Ännu den dag idag kan jag känna lukten från de svettiga akrobatikmattorna och euforin av bubblande skratt som sitter i skolans väggar och i utbildningens natur. Med bas i method acting från Drama Center i Göteborg (1996) och med min Lecoqskola i ryggsäcken, gick jag sedan efterutbildning för skådespelare på Statens Teaterskole och läste även in en BA i teatervetenskap på Kph’s universitet. Utöver detta har jag gått flera masterkurser på Stockholms dramatiska högskola.

Idag är jag en skådespelande regissör med en bred utbildning inom teaterns många form språk och har sedan jag började frilansa 1998, jobbat från Danmark via Sverige till Los Angeles. Föreställningar som Lars Norén’s pjäs Autumn and Winter (2016) och Closer (2010) har varvats med regiarbeten för Boulevardteatern, turnerande barnteater och rollen som Fanchette på Det Kongelige Teater (2005). Framför kameran har jag spelat hårdkokt polis i Irene Huss (2008), dubbat barntv för Eurotroll och spelat tre huvudroller i filmerna: Fröken Julie – Återbesökt (DR 2008),Cecilia i Främmande Land (Dolly Pictures, 2009), Linda Hamrin i Fjällbackamorden (Tre vänner, 2012) och kvinnan i den prisbelönade kortfilmen I’m running through life (Danmark,2014).

Shopping Basket